#kisebbmintharom

#kisebbmintharom

Egyik vesémet egy lájkért

...vagy legyen inkább mind a kettő

2016. október 20. - hexagonphoto

Manapság tökéletesen elkerülhetetlen, hogy a felgyorsult világban ne használjuk az internet által nyújtott könnyed információszerzést. Nincs is ezzel baj, mindaddig, amíg ezt ésszel tesszük. Nem szokásom előítéletekkel lenni mások felé, minthogy én sem preferálom magammal szemben. Most sem ítélkeznék, inkább csak egy tényt állapítanék meg.

A világot ellepték a lájkkurvák. A cyber szerelmet keresők. Az önbizalmukat azzal növelő nők és férfiak, férfiak és nők, hogy mennyi hüvelykujj mutat rájuk. Mert hát persze minél több annál jobb. Megalomania. És ez, akárhonnan nézzük: gáz. Gáz, hogy valaki akkor értékeli sikeresnek a napját, ha kapott 5 lájkot. Vagy gáz, ha rosszul érzi magát, mert csak egyet. Az egész. Ciki. De mikor fogják ezt felfogni?


Most amikor mindenhonnan az zúdul ránk, hogy fogadd el önmagad, úgy vagy tökéletes ahogy vagy. Bullshit. Igenis fontos, hogy mindenki megismerje önmagát, fejlessze a szociális képességeit, tegyen magáért. És a leggázabb, hogy ezek a mondatok kapják a legtöbb pozitív visszajelzést: fogadd el önmagad! Miközben ők a legnagyobb lájkkurvák, ők tesznek a legtöbbet azért, hogy valamilyenek legyenek, valamilyenek, ami szerintük a társadalom szemében a "norma".

Csak egy kérésem lenne, ne lájkoljon senki.

Írta: Farnady Judit

14054551_1215999501758311_5129515856599014718_o.jpg

Fotó: facebook.com/hexagonphoto

A bejegyzés trackback címe:

https://kisebbmintharom.blog.hu/api/trackback/id/tr2411823853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása